ZF 24

Geithner: Nicio banca americana nu este amenintata de insolventa

Geithner: Nicio banca americana nu este amenintata de insolventa
07.05.2009, 18:44 44

Nicio banca din cele 19 banci americane supusa testelor de stres nu se afla in pericol de a ramane fara lichiditati, a declarat Secretarul Trezoreriei americane Timothy Geithner, citat de BBC.

Rezultatele testelor de stres urmeaza a fi facute publice astazi, acestea urmand sa arate in cel mai rau caz nevoia de refacere a lichiditatilor pentru cateva banci.

Cele mai importante banci care s-ar putea confrunta cu o astfel de perspectiva sunt Citigroup si Bank of America. Conform publicatiilor internationale Citigroup ar putea avea nevoie de peste 50 miliarde dolari, in timp ce Bank of America ar trebui sa isi mareasca rezervele de capital cu 34 miliarde dolari.

Wells Fargo si GMAC, divizia financiara a General Motors, ar putea fi de asemenea nevoite sa isi refaca rezervele, cu toate acestea valoarea totala la care s-ar putea ridica nevoia de capital a celor 19 banci urmand sa se ridice la 100 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO