ZF 24

Geleţu, KLG: România îşi poate tripla capacitatea de depozitare dacă devine centru de distribuţie în Balcani

KLG Europe Logistics a intrat pe piaţa din Ro­mâ­nia în 2006, iar până în prezent investiţiile făcute pe plan local se ridică la peste 25 mil. euro

KLG Europe Logistics a intrat pe piaţa din Ro­mâ­nia în 2006, iar până în prezent investiţiile făcute pe plan local se ridică la peste 25 mil. euro

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.04.2014, 00:00 402
Dragoş Geleţu, managing director al KLG Euro­pe Logistics România, unul dintre cei mai mari jucă­tori de pe piaţa de logistică, spune că România nu a ajuns nici la măcar jumătate din capacitatea de depo­zi­tare pentru care are potenţial şi că aplicarea anu­mi­tor facilităţi fiscale, aşa cum este amânarea plăţii TVA la produsele de import, ar putea transfor­ma România într-un adevărat centru de distribuţie pentru zona Bal­canilor.
 
„Dacă am aplica măcar o parte din facilităţile de care industria are nevoie, sunt convins că în România ca­pacitatea de depozitare nu numai că se va dubla, ci se va tripla poate. Dacă România devine centru de dis­tribuţie pentru zona Balcanilor, acest lucru înseam­nă că se poate dezvolta pe toate planurile“, a declarat managerul, care este şi unul din acţionarii companiei. KLG Europe Logistics, parte din grupul olandez cu acelaşi nume, are pe lângă platforma de lângă Bu­cureşti - unde îşi are sediul-, alte şase hub-uri pentru dis­tribuţie, la Bacău, Braşov, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca şi Timişoara, cu o capacitate totală de depo­zitare de peste 50.000 metri pătraţi.
 
„Din punct de vedere geografic, România are toate şansele pentru a deveni unul dintre cele mai impor­tante noduri logistice ale Uniunii Europene, în prin­cipal datorită celor două porţi navale spre şi dinspre Europa – Marea Neagră şi Dunărea“, consi­de­ră şi Kees Kuijken, CEO KLG Europe, care spune că printre principalele motive pentru care compania pe care o conduce a ales să investească în România a fost şi faptul că portul Constanţa are foarte mult poten­ţial, deşi este puţin valorificat.
 
KLG Europe Logistics a intrat pe piaţa din Ro­mâ­nia în 2006, iar până în prezent investiţiile făcute pe plan local se ridică la peste 25 mil. euro.
 
Afaceri în creştere
 
Cifra de afaceri a KLG Europe Logistics Ro­mâ­nia a consemnat în 2013 o creştere de 11%, la 21 mil. euro. Creşterea a fost impulsionată şi de atragerea a 350 de noi clienţi din diferite sectoare de activitate pre­cum fabrica de plăcuţe de frână de la Ploieşti a Honeywell Friction Materials, Prista Oil sau Saint-Gobain Glass România. Totodată, KLG asigură de anul trecut logistica pentru platforma de export a unui mare retailer inter­na­ţional şi operează fluxurile logistice pe plan local pentru compania Coty, unul dintre cei mai mari jucători din industria cosmeticelor. „Cred că 2014 va fi un an mai bun decât 2013 (...). Pen­tru anul acesta estimăm o creştere a cifrei de afa­ceri cu două cifră ( peste 10% - n. red.)“, a mai spus Geleţu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO