ZF 24

General Motors ar putea înregistra pierderi pentru prima dată în ultimii patru ani din cauza costurilor rechemărilor a 2,6 milioane de vehicule

General Motors ar putea înregistra pierderi pentru prima...

Autor: Vlad Popescu

11.04.2014, 10:04 323

GM a constituit un provizion special de 1,3 miliarde de dolari în primul trimestru al acestui an pentru a acoperi cheltuielile legate de reparaţia automobilelor rechemate, a anunţat compania într-un comunicat, citat de Bloomberg. Grupul a precizat că anticipează un rezultat operaţional solid pentru primele trei luni din acest an.

Cel mai mare producător auto american, numărul 2 la nivel global, nu a mai raportat pierderi din trimestrul al patrulea al anului 2009 şi a înregistrat, în primele trei luni ale anului trecut, un profit de 1,18 miliarde de dolari.

General Motors a rechemat pentru reparaţii 2,6 milioane de autovehicule la nivel global pentru mai multe defecţiuni apărute începând din anul 2001, care au provocat numeroase accidente soldate cu 13 morţi.

Cazul este anchetat de o comisie din Congresul SUA şi de Departamentul Justiţiei, în contextul suspiciunilor că defectele nu au fost remediate mai devreme din cauza costurilor ridicate, iar compania ar fi încercat mai târziu să muşamalizeze incidentele.

Acţiunile companiei au scăzut cu 19% de la începutul acestui an şi au închis joi la New York în coborâre cu 1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO