ZF 24

Geoana acuza bancile straine ca-si retrag banii din Romania si le invita la "o discutie mai vanoasa"

30.01.2009, 14:43 110

Presedintele PSD si al Senatului, Mircea Geoana, a reclamat in cadrul unei emisiuni la B1 TV faptul ca marile banci care detin filiale in Romania isi retrag lichiditatile, acesta cerand Austriei si Frantei sa participe la "o conversatie mai vanoasa" cu Guvernul Romaniei in vederea stoparii acestui fenomen.

„Am vorbit astazi (joi - n.red.) cu cativa ambasadori straini, inclusiv cu ambasadorul austriac, pentru ca Austria este o tara care detine in economia romanească si principala banca, si principala companie de energie, si i-am spus, domnule ambasador, de ce nu vine ministrul de Finante din Austria, si chiar vine in doua saptamani, si la fel trebuie sa vorbim si cu francezii si cu cei care au banci, unde banca-mama nu e romaneasca, ca din pacate am dat totul la straini, deci bancile-mamă in acest moment isi retrag sursele de finantare catre banca de acasa, se consolideaza acasa.

Şi atunci trebuie sa vorbim cu acesti oameni, mai fraţilor, daca voi considerati ca Romania si economia romaneasca reprezinta o periferie a dumneavoastra si nu va intereseaza, va duceti banul la centru, haideti sa avem o conversatie putin mai vanoasă cu dumneavoastra, pentru ca aveti interese economice vaste in Romania. (...) Si nu este fairplay ca din motive de dificultate economica la dumneavoastra sa sacrificati o economie care v-a primit bine, care v-a creat profituri gigantice", a spus Mircea Geoana, citat de Cotidianul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO