ZF 24

Ghenea a cumparat inca un magazin online

12.03.2009, 12:44 26

FiT Distribution, companie de distributie IT controlata de omul de afaceri Marius Ghenea a preluat magazinului www.shopIT.ro, specializat in vanzari de produse IT&C. Magazinul online va opera independent, alaturandu-se celorlalte magazine online din grup: PCfun.ro, ElectroFun.ro si 24PC.ro.

"Achizitia magazinului online ShopIT.ro reprezinta inca o etapa de dezvoltare a diviziei online a companiei FiT Distribution, dupa achizitia de la inceputul acestui an a domeniului 24PC.ro. Toate acestea demonstreaza consecventa planului nostru strategic de consolidare a industriei anuntat inca de la sfarsitul anului 2008. Aceasta strategie de consolidare este cea mai potrivita metoda de a creste in mod sustinut, chiar si intr-o perioada de criza prin care trece acum intreaga economie. Astfel, pe de o parte, fiecare achizitie reprezinta o posibilitate de a reduce costurile de operare la nivelul grupului de comert online, prin realizarea sinergiilor intre diversele magazine online si, pe de alta parte, este o oportunitate de a creste in continuare cota de piata”, a declarat Marius Ghenea, presedintele FIT Distribution.

"Aceasta tranzactie presupune preluarea intregii activitati a ShopIT.ro, atat a interfetei web existente, a logisticii, a bazei de clienti, a tuturor serviciilor post-vanzare pentru clientii existenti ai ShopIT.ro, a angajatilor, cat si a sediului actual, avand posibilitatea de a asigura astfel o continuitate in oferirea de produse si servicii de buna calitate pentru clientii existenti. n plus, magazinul online va beneficia de experienta PCfun/ElectroFun in oferirea de servicii, dar si in asigurarea logisticii, portofoliul de produse si servicii actual al site-ului urmand a fi completat”, a declarat Madalin Durca, director de marketing PCfun.ro.

Magazinul online ShopIT.ro, infiintat in anul 2004, reprezinta unul dintre magazinele online cele mai cunoscute din domeniul e-commerce din Romania. Magazinul a realizat in ultimul an vanzari online de aproximativ 4 milioane dolari, iar ca numar de clienti ai site-ului, s-au inregistrat in total aproape 40.000, fiind astfel printre primele 10 magazine online romanesti specializate in IT&C din ultimii ani.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO