ZF 24

Ghetea, ARB: Costurile mici la creditele prin programul "Prima Casa" ar putea reduce dobanzile

26.06.2009, 15:01 14

Dobanzile pe care bancile le vor practica la creditele pentru achizitia de locuinte prin programul "Prima Casa" ar putea determina o scadere a costurilor si la celelalte tipuri de imprumuturi, considera presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, citat de Mediafax.

"Probabil ca va influenta piata dobanzilor. Este un pas pe care dorim toti sa-l urmam. Este vizibil ca bancile au inceput sa reduca dobanzile la depozite, desi nu se fac reclame pompoase sau presedintii nu ies cu declaratii pe acest subiect", a declarat Ghetea, la Radio Romania Actualitati.

Un total de 20 de banci au depus oferte la Ministerul Finantelor pentru Programul "Prima Casa", valoarea totala a ofertelor fiind de 1,457 miliarde euro. Bancile interesate de acest program sunt BCR, BRD, Raiffeisen, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Leumi Bank, ATE Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe, OTP Bank, Unicredit, ING, Emporiki, Millenium Bank, Garanti Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO