ZF 24

Ghosn, Renault: Dacia are un succes mai mare la programul "Rabla" din Germania decat la cel din Franta

Ghosn, Renault: Dacia are un succes mai mare la programul “Rabla” din Germania decat la cel din Franta
12.02.2009, 10:40 25

“Germania este o piata mai solida, desi Renault nu are o cota de piata la fel ca in Franta. In ceea ce priveste programul de reinnoire a parcului auto, Dacia are un succes mai ridicat in prezent in Germania decat in Franta”, a declarat astazi presedintele Renault Nissan, Carlos Ghosn, la prezentarea rezultatelor financiare ale constructorului francez.

In Germania, datorita raportului pret/calitate al Dacia, marca romaneasca se afla pe pozitia secunda dupa Volkswagen, in intentia clientilor care ar apela la programul "Rabla" din aceasta tara.

Potrivit unui studiu realizat de catre compania Plus si citat de publicatia germana Der Spiegel, 7,9% dintre cei care detin o masina mai veche de noua ani iau in considerare casarea automobilului pentru a incasa prima de 2.500 de euro si a achizitiona un model nou. Dintre acestia, 17,2% si-ar cumpara un model Volkswagen, cea mai vanduta marca pe piata germana, in timp ce pe urmatoarele locuri in topul preferintelor se regasesc modelele Dacia datorita raportului bun pret/ calitate/echipare, Ford si Fiat si nu o alta marca germana. In Germania cel mai ieftin model Dacia este Logan sedan, care porneste de la 7.300 de euro, urmat de Sandero cu 7.500 de euro si Logan MCV cu 8.500 de euro.

Piata germana a fost anul trecut cea de-a treia din punctul de vedere al volumului, cu 25.506 de masini comercializate, dupa Romania si Franta, in crestere cu 45,6% fata de anul anterior.
In Romania in cadrul programului de reinnoire a parcului auto din 2008 un sfert din cele 40.000 de autoturisme alocate programului au ramas nevandute. Din cele 30.000 de masini comercializate, Dacia a vandut peste 7.000 de masini, in conditiile in care Volkswagen si Skoda au inregistrat cel mai mare volum de masini nevandute.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO