ZF 24

Gigantul HSBC s-a înregistrat oficial în România. Va putea administra banii fondurilor de pensii şi ai românilor bogaţi

Intrarea HSBC Global Asset Management în România este un semnal că piaţa locală a crescut în ochii investitorilor străini şi are tot mai multe motive să facă reformele necesare pentru a promova în liga pieţelor emergente. AFP/Mediafax Foto

Intrarea HSBC Global Asset Management în România este un semnal că piaţa locală a crescut în ochii investitorilor străini şi are tot mai multe motive să facă reformele necesare pentru a promova în liga pieţelor emergente. AFP/Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

21.07.2014, 14:53 22115

Gigantul britanic HSBC Global Asset Management, cu active în gestiune de peste 300 de miliarde de euro, s-a înregistrat la ASF pentru a începe operaţiunile pe piaţa locală, obţinând permisiunea de a administra portofolii de investiţii.

HSBC este primul gigant din administrarea de active care intră pe piaţa locală de la venirea americanilor de la Franklin Templeton atraşi cu mandatul de administrare a Fondului Proprietatea.

În prezent, piaţa locală de administrare de active este dominată de grupurile financiare austriece Erste şi Raiffeisen. Intrarea grupului britanic în România are loc în condiţiile în care în piaţa locală de administrare de active a cunoscut o dezvoltare accelerată în ultimii şapte ani, reuşind să crească de la active de 800 milioane de lei la active de peste 15 miliarde de lei în prezent.

„Având în vedere notificarea transmisă la ASF de către Financial Conduct Authority din Marea Britanie cu privire la intenţia HSBC Global Asset Management (UK) Limited de a presta servicii pe teritoriul României, în baza liberei circulaţii a serviciilor, HSBC Global Asset Management se înscrie în registrul ASF la secţiunea societăţi de administrare a investiţiilor din alte state membre“, potrivit unei decizii recent luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Firma britanică va putea desfăşura pe teritoriul României, potrivit ASF, activităţi de administrare de portofolii individuale de investiţii, inclusiv a celor deţinute de fondurile de pensii, în conformitate cu mandatele acor­­date de către investitori în mod individual şi discreţionar, activitatea de consultanţă pentru investiţii, precum şi activitatea de păstrare şi gestionare legată de titlurile de participare ale fondurilor de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO