ZF 24

Gigantul software Microsoft da afara 5.000 de angajati

Gigantul software Microsoft da afara 5.000 de angajati
22.01.2009, 16:13 40

Microsoft, cea mai mare companie producatoare de software din lume, va concedia pana la 5.000 de oameni din cauza crizei financiare globale, resimtita si pe piata de software, informeaza MarketWatch.

Conform lui Steve Ballmer, noul CEO al companiei, "nu suntem imuni" economiei. Titlurile gigantului software au scazut cu peste 7 procente inainte de inceperea tranzactiilor la Bursa din New York.

Inca de acum o saptamana, Wall Street Journal anunta ca Microsoft ca ar putea initia un plan de reducere drastica a numarului angajatilor, indicand astfel ca si cele mai puternice companii sunt afectate de criza economica.

La nivel mondial, numarul angajatilor se ridica in acest moment la 91.000, concedierile urmand sa se faca la diviziile de cercetare, dezvoltare si marketing.

Profitul net al Microsoft a scazut in al doilea trimestru financiar, incheiat la 31 decembrie, cu 11,3%, la 4,17 miliarde dolari, in timp ce în primul semestru declinul a fost de 5%, la 8,55 miliarde dolari.

Veniturile au urcat în trimestrul al doilea cu 1,6%, la 16,6 miliarde de dolari, avansul din primele sase luni ale anului financiar fiind de 5,2%, la 31,7 miliarde de dolari.

Conform comunicatului companiei, preluat de Reuters, veniturile obtinute din vanzari au inregistrat un declin de 8% ca urmare a scaderii pietei PC-urilor ca urmare a scaderii preturilor pentru netbook-uri.

De asemenea, activitatea economica a incetinit cu mult sub asteptarile companiei.

Singurele cresteri au fost inregistrate de divizia de entertainment si device-uri, unde profitul a crescut cu 3%, ca urmare a cererii crescute de console XBox 360 in perioada Sarbatorilor.

Evolutia pietei a obligat compania sa nu mai anunte nicio estimare privind profiturile pentru perioada urmatoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO