ZF 24

GM nu reuseste sa se redreseze. Deloitte & Touche anunta ca producatorul ar putea intra in faliment

05.03.2009, 17:10 16

Auditorul financiar al companiei americane General Motors a declarat joi ca exista indoieli privind capacitatea producatorului auto de a face fata conditiilor actuale de pe piata auto, informeaza Wall Street Journal.

Comentariile au fost facute in cadrul unui raport trimis SEC (Securities and Exchange Commission - autoritatea care reglementeaza pietele de capital din SUA).

Firma de audit Deliotte & Touche citeaza pierderile operationale continue ale companiei auto, anuntand ca GM este incapabila sa treaca pe profit.

GM a semnalat ca o asemenea atentionare ar putea veni saptamana viitoare, cand a raportat o pierdere de 30,9 miliarde dolari in 2008. Imprumuturile guvernamentale de urgenta in valoare de 13,4 miliarde dolari, au reusit cu greu sa scape producatorul american de la faliment, dar compania a atentionat ca inca ar putea fi amenintata de o asemenea posibilitate, in cazul in care Trezoreria americana nu va aloca alte fonduri pentru a ajuta la restructurarea companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO