ZF 24

GM si Chrysler, incapabile sa faca fata caderii pietei, apeleaza din nou la ajutorul guvernului american

17.02.2009, 09:52 22

General Motors si Chrylser, beneficiind deja de ajutorul guvernului american, vor apela inca o data la Trezoreria americana astazi, in incercarea de a convinge oficialitatile ca merita in continuare sa fie ajutate de guvern pentru a putea trece pe profit.

Desi cele doua companii se apropie de momentul in care trebuie sa justifice cele 18 miliarde dolari primite, prin planuri de restructurare si reorganizare care ar trebui sa le aduca pe profit, acestea vor sa arate ca inrautatirea conditiilor de pe piata va face necesar un nou imprumut din banii publici.

Planul de relansare, care ar trebui prezentat de producatorii auto la 31 martie, ar trebui sa convinga noua administratie a lui Barack Obama, fie sa ajute in continuare cei doi producatori, fie sa ceara intrarea in faliment a acestora.

Cu toate acestea GM, care a primit deja acces la 13,4 miliarde dolari, ar putea avea nevoie ca de peste 18 miliarde. De asemenea, Chrysler a declarat ca are nevoie de inca 3 miliarde dolari dupa cele 4 miliarde dolari primite luna trecuta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO