ZF 24

Goodyear: Piaţa de anvelope revine pe plus datorită exporturilor

Goodyear: Piaţa de anvelope revine pe plus datorită...

Autor: Bogdan Alecu

02.02.2014, 21:06 626

Vânzările de anvelope noi revin pe creştere în acest an după o scădere de 30% în 2013, cea mai mare din ultimii ani, motorul fiind reprezentat de exporturile de mărfuri în Europa de Vest, zonă care în această perioadă merge bine, este de părere Jacek Pryzcek, director al Goodyear Dunlop Europa Centrală.

Pe măsura creşterii exporturilor, transportatorii au nevoie de noi anvelope pentru camioanele lor, ceea ce se resimte şi în afacerile companiilor ce comercializează anvelope.

„În 2014 şi în România, şi la nivel regional vom vedea creşteri pe măsură ce şi economiile îşi vor reveni. Creşterea nu va fi mare, ci una graduală. Multe dintre pieţele noastre sunt conectate la Europa de Vest, piaţă care va creşte. Cehia Polonia, Ungaria şi Slovacia exportă mult spre Vest, la fel şi România. De asemenea şi piaţa de retail va creşte, nu doar cea de camioane“, a spus Pryzcek într-un interviu pentru ZF.

În România s-au vândut astfel anul trecut sub 1,9 milioane de anvelope, faţă de 2,7 mil. unităţi în 2012, potrivit estimărilor ZF. Vânzările de anvelope, ca şi cele de combustibili, pot fi considerate un barometru al economiei unei ţări deoarece indică rulajul automobilelor şi camioanelor.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- opinia lui Jacek Pryzcek despre evoluţia şi caracteristicile pieţei din România

- vânzările grupului  Good­year în România 

- vânzările anvelopelor de buget vs. premium

-planurile Goodyear  pe plan internaţional

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO