ZF 24

Google ar putea fi obligat sa plateasca taxe mai mari Frantei

08.01.2010, 11:16 17

Oficialii francezi analizeaza posibilitatea adoptarii unei legiprin care Google si celelalte mari companii internet sa plateascaun impozit mai mare Frantei. Motivul invocat de politicieniifrancezi in frunte cu Nicolas Sarkozy sunt daunele pe careportalurile internet le aduc producatorilor de muzica si filme,prin accesul gratuit la astfel de produse fara plata dreptului deautor, informeaza publicatia franceza Les Echos.

Astfel, o noua taxa de 1-2% pentru publicitate, atingand directgigantul Google, ar putea aduce guvernului francez venituri deaproape 10-20 milioane de euro.

"Il invit pe ministrul de Finante sa lanseze cat mai repedeposibil o analiza cu privire la impozitarea activitatii depublicitate a marilor portaluri si motoare de cautareinternationale prezente in Franta. Pentru moment, aceste companiisunt taxate doar in tarile in care isi au sediul central, desi au omare cota de piata din segmentul nostru de publicitate", a declaratjoi presedintele francez.

In acelasi timp, Nicolas Sarkozy a intampinat favorabil o cererefacuta autoritatii concurentiale cu privire la o posibila pozitiedominanta stabilita de Google pe piata de publicitate online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO