ZF 24

Google: YouTube va deveni profitabil in viitorul apropiat

Google: YouTube va deveni profitabil in viitorul apropiat
19.07.2009, 23:06 31

YouTube, cel mai mare site de partajare de clipuri video online, va deveni profitabil pentru Google in viitorul apropiat, a declarat Patrick Pichette, directorul de finante al gigantului web, citat de presa internationala.

Google, operatorul celui mai popular motor de cautare online, a achizitionat YouTube in 2006, cu 1,65 mld. dolari (1,3 mld. euro), insa portalul inca se alfa pe pierdere.
“YouTube se afla pe o traiectorie de care suntem foarte multumiti”, a adaugat Eric Schmidt, CEO al Google, precizand ca noile formate de publicitate (precum cea “pre-roll”, care afiseaza o reclama inainte de inceputul vizionarii unui clip) vor creste veniturile portalului.

Google a raportat o crestere de 3% a veniturilor in trimestrul al doilea, la 5,52 mld. dolari (3,9 mld. euro), in timp ce profitul companiei a urcat cu 18,4%, la 1,48 mld. dolari (1 mld. euro). Desi afectate de scaderea cheltuielilor publicitare, rezultatele Google au depasit estimarile analistilor, care estimau incasari de 5,49 mld. dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO