ZF 24

Gorjeanul Nicolae Sarcină pariază 30 de magazine pe Bucureşti

Gorjeanul Nicolae Sarcină pariază 30 de magazine pe...

Autor: Cristina Roşca

02.07.2013, 21:44 15603

Omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, care deţine lanţul de magazine Succes, atacă cu toate forţele piaţa Capitalei, unde vrea să deschidă peste 30 de magazine până la finalul acestui an.

„Acum avem şapte magazine în Capitală şi vrem să continuăm să ne extindem încet, dar sigur, până la 40 de unităţi la finalul acestui an. Ne uităm la zone în cartierele dormitor, în zonele de blocuri“, spune Anca Dragotescu, responsabilă cu dezvoltarea brandului Succes în Capitală. Investiţia va depăşi 3 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.

Sarcină devine astfel unul dintre cei mai activi antreprenori români din comerţul local, el venind în Capitală să se bată cu giganţii internaţionali care au deschis aici circa 200 de magazine. Gorjeanul vine astfel la Bucureşti unde au eşuat înaintea sa alţi antreprenori români precum Dinu Patriciu (mic.ro) şi Răzvan Petrovici (Univers’all). Comerţul local a ajuns în ultimii ani să fie dominat de străini în contextul în care românii au fost îngenuncheaţi de scăderea consumului şi nu au avut forţa financiară să continue să se extindă.

La nivel naţional Succes deţine o reţea de circa 200 de ma­gazine pe toate formatele, de la unităţi de câţiva metri pătraţi în pieţe la hipermarketuri. Lanţul de magazine este prin­cipalul motor al businessului creat de Sarcină, care deţine mai multe unităţi de producţie - pâine, carne -, ben­zi­nării sau activităţi de procesare a lemnului. Astfel, din to­talul businessului de 341 mil. lei (76,5 mil. euro) de anul trecut, magazinele au adus 60-70%, respectiv 45-55 mil. euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 03.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO