ZF 24

Camerele de hotel din Capitala s-au ieftinit cu aproape 7%

17.03.2009, 11:47 20

Gradul de ocupare in hotelurile din Bucuresti a scazut la cu aproape 38% in luna ianurie fata de aceeasi perioada a anului 2008, ajungand la circa 34%, potrivit unui studiu realizat de STR Global, companie care face rapoarte anuale pentru piata hoteliera in cele mai mari orase europene. Studiul STR Global s-a orientat pe 13 hoteluri din Bucuresti, clasate de la trei stele in sus.

Mai mult, Bernadette Koltai, manager de vanzari in cadrul acestei companii, a precizat ca in prima luna a acestui an pe hotelurile analizate din capitala s-a inregistrat o scadere a pretului mediu pe camera cu aproape 7% fata de aceeasi perioada in 2008.

"Pretul mediu pe camera la inceputul lui 2009 a fost de 391 de lei fata de 420 de lei, in aceeasi perioada a anului trecut", a declarat Koltai in cadrul evenimentului Hotel Investments Forum, organizat de compania Evensys.

Kurt Stohmayer, managerul general al JW Marriott Grand Hotel din Bucuresti, a spus in cadrul aceluiasi eveniment ca inca nu a scazut preturile la camera, dar, in functie de conditiile din piata s-ar putea sa asistam la o reducere a preturilor de 10% si inclusiv a gradului de ocupare.

Potrivit unor declaratii anterioare ale Friedrich Niemman, director general al Athenee Palace Hilton, tariful pe camera s-a redus cu pana la 25% anul acesta.

Participantii la acest eveniment recomanda pentru contracararea efectelor crizei la nivelul hotelurilor din Bucuresti, atragerea de turisti pe partea de "leisure" (vacante), dat fiind faptul ca la momentul actual capitala reprezinta doar o destinatie de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO