ZF 24

Grecia a vandut marti titluri de stat de 1,2 mld. euro, la randamente mai favorabile decat cele cerute inaintea anuntarii ajutorului de la UE si FMI

13.04.2010, 14:10 44

Guvernul de la Atena a vandut integral emisiunea de titluri destat programata pentru marti, in valoare de 1,2 miliarde de euro,la randamente sub cele cerute in ultimele luni de innvestitori,costurile fiind mai reduse in urma pachetului de ajutor financiaranuntat luni de UE si FMI.

Grecia a vandut titluri de 600 de milioane de euro cu scadentala 6 luni, la un randament de 4,55%, si titluri de 600 de milioanede euro, cu maturitate la un an, la un randament de 4,85%. Inultimele saptamani, yield-urile cerute de investitori erau de6-7%.

Emisiunea face parte din programul de finantare al Grecieipentru 2010, iar fondurile vor fi folosite pentru acoperirea celuimai ridicat deficit bugetar din zona euro, insa operatiunea a avutsi rolul de a sonda reactia pietei la pachetul de sprijin convenitde liderii UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO