ZF 24

Grindeanu: Nu avem raportul consultanţilor pentru privatizarea Telekom. Urmează o videoconferinţă cu Londra

Grindeanu: Nu avem raportul consultanţilor pentru...

Autor: Adrian Seceleanu

13.10.2015, 11:06 585

Ministerul Societăţii Informaţionale nu a primit de la consorţiul de consultanţi internaţionali raportul privind cea mai bună opţiune pentru stat în demersul de vânzare al acţiunilor pe care le mai deţine la Telekom România Communications (fostul Romtelecom), a declarat ministrul societăţii informaţionale Sorin Grindeanu.

“Nu, nu am primit acest raport. Nouă consultanţii ne-au promis că raportul va fi gata la începutul lunii octombrie, termen care într-adevăr a trecut. Este adevărat că termenul lor limită prin  contractul este sfârşitul anului doar că a existat un agreement între noi ca autoritate competentă şi acest consorţiu internaţional care a câştigat consultanţa ca toate aceste date să ne vină cât de repede posibil, la final de septembrie, început de octombrie. Săptămâna aceasta vom avea iarăşi o videoconferinţă cu Londra în legătură cu acest subiect”, a declarat şeful MSI, fără a oferi alte detalii.

Echipa de consultanţi a statului, selectată în decembrie 2013, este formată din: Swiss Capital - cel mai mare broker de pe bursa locală, banca elveţiană de investiţii UBS, Muşat & Asociaţii - una dintre cele mai mari case locale de avocatură - şi BT Securities - firma de brokeraj a Băncii Transilvania.

Statul mai deţine, prin MSI, 45,99% din acţiunile fostului Romtelecom, acum parte a grupului Telekom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO