ZF 24

Grup Servicii Petroliere, firma controlata de Gabriel Comanescu, a castigat contractul de circa 250 de milioane de dolari cu Gazprom mentionat de Basescu

Grup Servicii Petroliere, firma controlata de Gabriel Comanescu, a castigat contractul de circa 250 de milioane de dolari cu Gazprom
04.12.2009, 13:40 1253

Grup Servicii Petroliere, companie care face parte din grupulUpetrom, controlat de omul de afaceri constantean GabrielComanescu, este castigatoarea contractului amintit de presedinteleTraian Basescu in cadrul confruntarii de joi seara cucontracandidatul sau, Mircea Geoana (PSD).

"Il informez pe cel proaspat intors de la Moscova din vizitesubterane ca acum 2 saptamani trustul de constructii petroliereConstanta a semnat cu Gazprom constructia unei conducte submarinede 250 milioane de dolari intre Novossiysk si Soci, pentruracoradrea sistemului de gaze al Rusiei la Soci, unde se vordesfasura Jocurile Olimpice", a declarat presedintele joi seara.

Potrivit directorului de comunicare al Grup Servicii Petroliere,Radu Petrescu, contractul a fost semnat pe data de 19 noiembrie,iar valoarea exacta a acestuia este de 269 de milioane dedolari.

"Obiectivul proiectului este de a a asigura o aprovizionare stabilasi fiabila de gaz pentru teritoriul Krasnodar a zonei de coasta aMarii Negre, inclusiv in orase precum Tuapse si Soci. ConductaDzhubga-Lazarevskoe - Soci este de asemenea inclusa in ProgramulObiectivelor Olimpice, aprobat de Guvernul Federatiei Ruse.Constructia de conducte de gaz va furniza aprovizionare stabila sineintrerupta de gaze a zonei de coasta Marii Negre din Caucaz,precum si imbunatatirea ofertei de gaze naturale a Soci, capitalaJocurilor Olimpice de Iarna din 2014", a spus Radu Petrescu,directorul de comunicare al Grup Servicii Petroliere.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa191,3 milioane de euro si un profit net de aproximativ 48,2milioane de euro, mai mare de peste 16 ori comparativ cu castigulraportat in 2007.

Recent, Grup Servicii Petroliere, specializata in lucrarile deforaj marin, si-a extins portofoliul de activitati catreconstructiile offshore in urma semnarii unui contract de tipbareboat (contract de tip leasing utilizat in industria navala -n.r.) pentru un vapor destinat acestui tip de lucrari cu o valoarede piata de circa 100 de milioane de dolari. Dupa o perioada decinci ani, acest vapor va intra in proprietatea Grup ServiciiPetroliere.

"Extinderea flotei cu o nava specializata de acest tip, unica inbazinul Marii Negre, este motivata de dezvoltarea industrieimarine: activitati de foraj, operatiuni marine cum ar fi mutarilede platforme, operatiuni speciale sau constructii marine ca deexemplu lansarile de conducte submarine sau constructiaplatformelor fixe de productie", a explicat recent Petrescu.
Prin intermediul acestui vapor, GSP poate castiga intre 35.000 si140.000 de euro pe zi in functie de complexitatea serviciilor pecare le livreaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO