ZF 24

Grupul Sergiana din Braşov trece de 40 mil. euro cu un business în industria cărnii şi o reţea de 56 de magazine

Grupul Sergiana din Braşov trece de 40 mil. euro cu un...

Autor: Ioana Tudor

30.05.2014, 00:05 657
Grupul Sergiana din Braşov, cu activităţi în industria alimentară, una dintre cele mai mari zece afaceri antreprenoriale din judeţ, a depăşit anul trecut pragul de vânzări de 40 mil. euro după un avans de 10%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor comunicate de companie.
 
Grupul este controlat de familia Neculoiu şi are în prezent afaceri integrate, de la creşterea animalelor (44.000 de porci şi 400 de vaci) la cultivarea terenului agricol (1.300 de hectare), producţia de mezeluri, până la retail şi horeca printr-o reţea de 56 de magazine proprii şi cinci restaurante. Pornită la începutul anilor 1990, afacerea Sergiana se numără printre businessurile mari din industria alimentară din Braşov, alături de Carmolimp (familia Şoneriu), producătorul de carne de pasăre Avicola Braşov (Ioan Popa) sau Galli Gallo, care produce carne de curcan, dar care a intrat în insolvenţă anul trecut.
 
În 2013, acţionarii Sergiana au decis să intre pe segmentul creşterii vacilor de carne, mai puţin exploatat de fermierii români, care au preferat producţia de lapte, şi au construit o fermă de 400 de vaci, din care 120 din rasa Angus, renumită pentru calitatea cărnii, dar şi pentru faptul că vacile sunt uşor de întreţinut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO