ZF 24

Grupul ungar OTP a contestat decizia prin care BNR i-a respins tranzacţia de preluare a Băncii Româneşti. BNR: „Contestaţia a fost depusă în ultima zi”

Grupul ungar OTP a contestat decizia prin care BNR i-a...

Autor: Anelis Baciu

02.04.2018, 12:25 1325

Grupul ungar OTP nu a rămas fără reacţie la decizia BNR de a refuza să aprobare preluarea Băncii Româneşti de la grupul grecesc National Bank of Greece (NBG) şi a depus o contestaţie la BNR chiar în ultima zi în care o putea face, respectiv pe 29 martie.

„Contestaţia a fost depusă în ultima zi”, au transmis reprezentanţii BNR la solicitarea ZF. Contestaţia a fost depusă la Consiliul de Adminsitraţie al BNR care trebuie să ofere un răspuns OTP în maximum 30 de zile.

Decizia privind refuzul aprobării tranzacţiei a venit din partea comitetului de supraveghere din cadrul BNR, de aceea contestaţia a fost depusă la nivelul superior, respectiv la Consiliul de Administraţie condus de guvernatorul Mugur Isărescu. OTP anunţase achiziţia Băncii Româneşti la finalul lunii iulie a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO