ZF 24

Guvernul a aprobat modificarile la programul "Prima Casa", convenite in discutia cu bancile

no title
22.07.2009, 19:12 17

Guvernul a aprobat, miercuri, modificarile la programul “Prima Casa”, convenite in discutia de marti a premierului Emil Boc cu reprezentantii bancilor, program la care vor participa 13 banci, scrie Mediafax, citand surse oficiale.

Premierul Emil Boc s-a intalnit, marti, cu reprezentantii bancilor interesate de programul “Prima Casa”, pentru a analiza detaliile conventiei de garantare a creditelor, reuniune in urma careia s-a aprobat includerea in program si a apartamentelor nou-construite prin credit bancar si deja ipotecate. Alte probleme discutate marti la Guvern au fost modul de constituire a asigurarii pentru locuinte si de executare a garantiei in caz de neplata.

ersoanele care vor sa ia credite prin programul “Prima Casa” vor plati un avans de 5% pentru o locuinta de maximum 60.000 euro sau de 3.000 euro plus diferenta din pretul de achizitie, iar rata dobanzii va fi EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la 3 luni plus maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO