ZF 24

Guvernul are in vedere comasarea taxelor pentru inregistrarea firmelor la Registrul Comertului

10.06.2009, 19:26 23

Taxele pentru operatiunile de inregistrare a firmelor efectuate de oficiile Registrului Comertului vor fi comasate, deoarece nu exista tarife care sa depaseasca nivelul costului administrativ, potrivit notei de fundamentare a unui proiect de hotarare de Guvern, informeaza Mediafax.

"Au fost analizate operatiunile prevazute in legislatie, concluzia fiind ca acestea se executa in mod curent in cadrul Oficiului National al Registrului Comertului si al oficiilor Registrului Comertului de pe langa tribunale, taxele si tarifele incasate pentru acestea la valorile actuale fiind sursele de acoperire a cheltuielilor administrative aferente", se explica în nota de fundamentare a proiectului de hotarare de Guvern privind aprobarea taxelor şi tarifelor pentru operatiunile efectuate de registrul comertului.

In aceste conditii, pentru operatiunile de inregistrare se impune doar comasarea acestora, neexistand taxe care sa depaseasca nivelul costului administrativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO