ZF 24

Guvernul britanic vrea sa plafoneze bonusurile in banci, dupa primele grase anuntate la Lloyds

Guvernul britanic vrea sa plafoneze bonusurile in banci, dupa primele grase anuntate la Lloyds
15.02.2009, 18:15 19

Membrii cabinetului Gordon Brown si reprezentanti ai opozitiei au criticat din nou astazi programele de stimulente financiare acordate de banci managerilor, dupa ce grupul financiar Lloyds, nationalizat partial de stat la inceputul lunii ianuarie, a sugerat ca va acorda in 2009 prime si bonsuri in valoare totala de 120 de milioane de lire sterline (130 de milioane de euro), scrie Sunday Times.

Ministrul Muncii, Tony McNulty, a declarat ca angajatii cu salarii mici pot primi pana la 2.000 de lire sterline, insa pozitiile de conducere nu trebuie recompensate sub nicio forma.

Totodata, liderul parlamentar David Cameron a cerut un plafon de 2.000 de lire sterline care sa fie impus in toate bancile care au primit ajutor financiar de la stat.

"Nu i-as interzice unui ofiter de credite sa primeasca 1.000 - 2.000 de lire sterline daca are un salariu modest. In privinta managerilor sau a traderilor, este insa pur si simplu gresit", a spus Cameron.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO