ZF 24

​Guvernul caută 300 de stagiari pentru primul program de internship plătit din administraţie

​Guvernul caută 300 de stagiari pentru primul program...

Autor: Corina Mirea

27.04.2015, 17:42 12032

Guvernul României vrea să recruteze 300 de tineri pe care să îi trimită în practică la aproape 80 de instituţii publice. Este a treia ediţie a programului de stagiatură organizat de instituţie pentru tinerii cu vârste de până în 25 de ani, care vor să lucreze în administraţia publică, indiferent că au studiat în ţară sau în străinătate. 

Pentru a participa la program, candidaţii trebuie să completeze un formular de înscriere până pe data de 31 mai, urmând ca stagiul de internship să înceapă după ce anul universitar se încheie.

Guvernul nu cere experienţă de muncă din partea celor care vor să testeze o poziţie din cadrul unei instituţii publice ca sagiari. De altfel, tinerii care încă lucrează nu pot participa la program şi nici studenţii sau absolvenţii care în anii trecuţi au fost selectaţi pentru internship. Totuşi, cei care îşi depun dosarul electronic de candidatură, trebuie să cunoască o limbă străină de circulaţie internaţională şi să aibă cunoştinţe minime din zona tehnologiei, în special pentru utilizarea pachetului de programe Microsoft Office.

“Organizăm cel mai amplu demers destinat tinerilor din istoria administraţiei şi, concomitent, primul internship remunerat din sistemul public din ţara noastră. Suntem în căutarea a 300 de stagiari ce vor activa în cadrul a 77 de instituţii centrale, de la Palatul Victoria şi ministerele ce alcătuiesc Executivul până la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. Încercăm să construim astfel ceea ce sper a fi următoarea generaţie de birocraţi, tineri care vor să facă din administraţie o carieră”, spune Cristian Botan, manager al programului de internship şi consilier în cadrul Cancelariei primului ministru.

Pentru a fi selectaţi pentru program, ei trebui să specifice în formularul de înscriere (disponibil pe site-ul guvernului, la adresa http://internship.gov.ro/).

În primii doi ani ai programului de internship desfăşurat de guvern au fost recrutaţi 180 de candidaţi, astfel că, în 2015, instituţiile publice vor avea cel mai mare val de tineri gata să preia rolul de stagiari.

Cele mai multe poziţii scoase la concurs vor fi în cadrul guvernului, care aşteaptă 27 de stagiari, iar printre cei mai mari viitori „angajatori” publici se numără Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Tineretului şi Sportului sau Ministerul Transporturilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO