ZF 24

Guvernul despre impozitul forfetar: Nu trebuie sa permitem firmelor un comportament "free rider". Comentati aici argumentele Executivului

05.04.2009, 17:35 61

Ministerul Finantelor justifica introducerea impozitului minim sustinand ca statul nu trebuie sa incurajeze un comportament de tip “free rider”, respectiv obtinerea beneficiului fara a achita plata pretului acelui beneficiu.

 

Din analizele efectuate de Ministerul Finantelor Publice rezulta ca, la nivelul anului 2007, numarul societatilor care au declarat pierderi la nivelul anului 2007 a fost de 242.106 (39,2% din numarul total al societatilor inregistrate), in conditiile in care cifra de afaceri a acestor intreprinderi se ridica la nivelul de 134 miliarde lei.

Dintre activitatile desfasurate de acesti contribuabili o pondere mare la realizarea pierderii totale din economia nationala o au urmatoarele: tranzactiile imobiliare, comertul cu ridicata si amanuntul, industria alimentara si a bauturilor, hotelurile si restaurantele si activitatile de servicii prestate in principal intrepriderilor.

Din totalul de 617.525 de companii inregistrate, 2.000 asigura peste 85% dintre veniturile publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO