ZF 24

Guvernul reduce numarul declaratiilor fiscale si permite firmelor sa achite principalul datoriei

11.03.2010, 12:25 20

Premierul Emil Boc spune ca guvernul va permite companiilor saachite cu prioritate principalul unei restante la bugetul de stat,si nu penalitatile aferente datoriei.
"Vom permite plata principalului, nu a accesorului atunci candachitati o datorie la fisc. In prezent, practica este ca ai odatorie si platesti in primul rand din panalitati, iar principaluldatoriei merge in continuare si produce penalitati, ceea ce duce lainsolventa. Acum vom da posibilitatea ca in momentul in care mergisa platesti o datorie, sa nu existe obligatia de a taia doardatoria din penalitati, ci din datoria principala, pentru ca aceeaeste producatoare in continuare de penalitati", a spus Emil Boc, incadrul unei conferinte.

El a mai adsaugat ca se lucreaza si la reducerea numarului dedeclaratii fiscale pe care firmele trebuie sa le depuna lunar."Stiu ca o firma are in prezent de depus 24 de declaratii fiscalelunar. Am creat o echipa de lucru pentru simplificarea procedurilorsi reducerea numarului de declaratii", mai spune Boc.
Guvernul analizeaza si posibilitatea introducerii unui mecanism decompensare a TVA-ului care trebuie achitat de catre o firma curestantele pe care aceasta le are de incasat de la stat dinrambursarea TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO