ZF 24

Guvernul stinge luminile o oră, sâmbătă, la evenimentul "Ora Pământului"

Guvernul stinge luminile o oră, sâmbătă, la...

Autor: Departamentul Social

27.03.2015, 09:12 183

Şi conducerea Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, ca iluminatul exterior şi interior al clădirii Palatului Parlamentului să fie întrerupt în 28 martie, pentru o oră, începând de la 20.30, participând, astfel, la evenimenul Ora Pământului.

Această decizie a fost luată la propunerea organizaţiei World Wide Fund for Nature, care a precizat că gestul de a stinge iluminatul la Palatul Parlamentului, pe lângă valoarea practică de economisire a energiei electrice consumate timp de o oră în cea mai mare clădire civilă din lume, va transmite un mesaj de rezolvare a problemelor de protecţie a mediului la nivel internaţional.

În solicitarea organizaţiei WWF se menţionază că acest eveniment a fost organizat şi în anii trecuţi, iar anul acesta se vor stinge luminile în 28 martie, la ora 20.30. Evenimente similare vor avea loc în peste 7.000 de oraşe din mai mult de 162 de ţări, cu mesajul de protejare a naturii şi de rezolvare a problemelor din ce în mai acute de mediu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO