ZF 24

Guvernul va efectua prima rectificare a bugetului numai dupa discutiile cu FMI, in lunile mai-iunie

28.03.2010, 14:11 25

Guvernul va efectua prima rectificare a bugetului pentru acestan spre sfarsitul primului semestru, in lunile mai-iunie, dupadiscutiile cu misiunea FMI programata pentru finele lunii aprilie,revizuire care va reaseza bugetele institutiilor publice in raportcu alocarile consumate pana la acea data, informeaza Mediafax Business.

"Guvernul asteapta misiunea FMI pentru a discuta parametriibugetului, iar o rectificare bugetara nu va avea loc mai devreme deluna mai, poate chiar in luna iunie", au declarat, sambata, surseoficiale.

O noua misiune a FMI se va intoarce in Romania la finele luniiaprilie-inceputul lunii mai, pentru a evalua criteriile indeplinitede Romania in primul trimestru.

Romania are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliardeeuro, pachetul total de finantare externa, de la Fond, UniuneaEuropeana, BM si BERD, urmand sa ajunga la 19,95 miliarde euro. Maimulte despre rectificarea bugetului cititipe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO