ZF 24

Hajdinjak, E.ON: În fiecare lună avem 200 de clienţi care dispar

Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România. Foto: Octav Ganea

Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România. Foto: Octav Ganea

Autor: Roxana Petrescu

01.07.2014, 00:07 3584

Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON Româ­nia, un business de peste un miliard de euro, recunoaşte acum că toţi marii jucători de profil au subestimat impactul pe care-l va avea liberalizarea preţului la gaze, compania confruntându-se cu dispariţia lunară de pe statele de plată a circa 200 de mici clienţi care nu-şi mai pot plăti facturile.

Într-o conferinţă de presă de la începutul lui 2011, tot Hajdinjak spunea că liberalizarea gazelor este o veste bună, la acel moment şeful E.ON mulţumindu-le organismelor internaţionale care au forţat Româ­nia să aplice acest calendar.

„Cu toţii am subestimat reacţia pieţei la implementarea calendarului de liberalizare. Lunar, avem 200 de clienţi care ne dispar, majoritatea din cauza insolvenţelor. Unele companii se reorganizează bineînţeles, dar oricum toţi am subestimat acest efect. A fost prea rapid pentru ţara aceasta. În alte pieţe, cum este Franţa de exemplu, liberalizarea completă va avea loc în 2016. Pentru una dintre cele mai sărace ţări din Europa, acest calendar a fost prea rapid“, spune Hajdinjak.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO