ZF 24

Harta blocurilor de lux din Bucureşti. Investitorii ridică 22 de blocuri noi în zona de lux a Capitalei, unde preţurile ajung la 3.400 de euro pe metru pătrat

Investitorii folosesc terenuri de 500-1.000 metri pătraţi, pe care în mod normal s-ar construi case, pentru ridicarea unor blocuri cu 3 până la 7 etaje.

Investitorii folosesc terenuri de 500-1.000 metri pătraţi, pe care în mod normal s-ar construi case, pentru ridicarea unor blocuri cu 3 până la 7 etaje.

Autor: Cristi Moga

17.10.2014, 13:01 3130

Investiţiile pot fi estimate la 35-40 de milioane de euro şi sunt făcute în special cu fonduri proprii. Banii investiţi în dezvoltarea unui bloc de lux pot fi recuperaţi în şapte-opt ani din chirii.

Zona rezidenţială de lux a Capitalei, care poate fi delimitată de cartierul Primăverii, Piaţa Dorobanţi, Piaţa Victoriei şi Arcul de Triumf, a ieşit din letargie ţinând cont că investitorii au început sau chiar au finalizat anul acesta lucrările la 22 de blocuri noi, după ce în perioada 2012 – 2013 doar opt proiecte rezidenţiale au fost construite în această zonă.

Investitorii ridică blocuri cu trei, până la şapte etaje, dar majoritatea construcţiilor noi sunt cu patru niveluri, potrivit unui studiu al site-ului HomeFinders.ro, specializat în tranzacţii cu apartamente în zona centrală a oraşului.

Jumătate dintre blocurile noi din zona de lux sunt dezvoltate în cartierul Primăverii, unde de altfel sunt şi cele mai mari preţuri din Bucureşti, ţi­nând cont că metrul pătrat util se tranzacţionează, în medie, cu 3.396 euro.

Preţurile sunt uşor mai scăzute în zona Kiseleff - Aviatorilor (3.215 euro), în timp ce în zona Dorobanţi - preţurile medii sunt de 2.910 euro/metrul pătrat util.

Spre comparaţie, după şase ani de criză, preţul mediu al apartamentelor vechi din Bucureşti a scăzut sub nivelul de 1.000 de euro/metrul pătrat, potrivit indexului imobiliar al ZF.

Doar patru dintre cele 22 de blocuri cuprinse în analiza celor de la Home Finders au fost finalizate, astfel că spre finalul acestui an şi în 2015 este aşteptată livrarea a circa 200 de apartamente de lux, luând în calcul o medie de 10-15 locuinţe pe fiecare bloc nou construit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO