ZF 24

Harta producţiei de mobilă. Maramureşul, hub-ul de mobilă al României

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Corina Mirea

28.07.2015, 00:07 2282

Şase dintre cei mai mari producători de mobilă din România - Aramis Invest, Taparo, Plimob, Eurocomfil In­vest, Ita Production şi Transval Mob - au avut anul trecut afaceri cumulate de peste un miliard de lei.

Prin urmare, companiile au adus judeţului Maramureş, zonă în care acestea îşi au sediul, 13% din totalul pieţei locale de produse de mobilier, în valoare de 9,4 miliarde de lei, potrivit unei analize a ZF, realizată pe baza datelor transmise de Registrul Comerţului.

Maramureşul se poziţionează în acest fel drept cel mai mare „hub“ al României în materie de mobilă, cu afaceri de două ori mai mari ca ale judeţului Bihor, zona plasată pe treapta a doua a clasamentului celor mai mari 50 de fabricanţi de piese de mobilier.

„Baia Mare are tradiţie în fabricarea de mobilă, investiţiile în fabricile de profil fiind o urmare a fabricilor şi atelierelor care se construiseră după anii ‘50. Chiar dacă aproape toate au dispărut după Revoluţie, oamenii încă mai ştiau meserie, iar aceasta a fost atracţia principală“, spune Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Cei mai mari 50 de jucători din producţia de mobilă de pe plan local au avut anul trecut afaceri cumulate de peste 4 miliarde de lei, însă numai 12 companii de profil au reuşit să aibă venituri mai mari de 100 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO