ZF 24

Harta spitalelor private: 25 de unităţi au adunat 2.800 de paturi şi investiţii de peste 300 de milioane de euro în zece ani

Harta spitalelor private: 25 de unităţi au adunat 2.800...

Autor: Ioana David

26.04.2015, 16:00 1221

14 spitale din ţară şi 11 unităţi în Bucureşti au împreună aproximativ 2.800 de paturi, adică 2% din numărul total de paturi din România n Antreprenorii români au investit dublu faţă de străini: 200 mil. euro (faţă de 120 mil. euro, cât reprezintă plasamentele străinilor) n Cea mai nouă investiţie urmează să fie deschisă la Cluj în vară, un spital de recuperare medicală de 10 mil. euro, deţinut de familia Socea.

Cele mai mari 25 de spitale private din România au necesitat investiţii de peste 300 mil. euro, arată un in­ventar al acestor proiecte realizat de ZF. Cele mai multe iniţiative au fost cele concretizate de antreprenorii ro­mâni care au pus pe harta de healthcare unităţi de 200 mil. euro, dublu faţă de străini. Valoarea investiţiilor este cea anunţată de acţionari.

Familia Marcu (Bucureşti), Doris Andronescu (Bucureşti), Cătălin Copăescu (Bucureşti), Familia Vonica (Sibiu), familia Maghiar (Oradea), familia Socea (Cluj), familia Fiterman (Iaşi), Costan Filimon (Braşov), Mihai Miron (Braşov), Virgil Mailat (Târgu-Mureş), dar şi mulţi medici se numără printre cei care au mizat pe potenţialul spitalelor private.

Cel mai mare proiect privat realizat de un antreprenor român este cel al spitalului Sanador, care printr-o singură investiţie de 40 mil. euro a adus în centrul Capitalei un spital cu 400 de paturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO