ZF 24

Heineken a vândut fabrica de bere Griviţa unor investitori imobiliari

Heineken a vândut fabrica de bere Griviţa unor...

Autor: Cristi Moga, Ioana David

12.03.2014, 00:07 3874

Grupul olandez Heineken, care mai deţine pe piaţa locală patru fabrici de bere funcţionale, a vândut terenul şi clădirile fostei fabrici Griviţa situată în dreptul pasajului Basarab din Bucureşti unui grup de investitori imobiliari într-o tranzacţie evaluată la 10-15 milioane de euro.

Fabrica a fost construită în urmă cu 150 de ani de un om de afaceri german - Erhard Luther -, dar în 2005, cu puţin timp înaintea începerii lucrărilor la pasajul Basarab, şi-a încetat activitatea, producţia berii Gambrinus fiind transferată în alte fabrici ale grupului.

„La sfârşitul anului 2013 am finalizat procesul de vânzare a proprietăţii imobiliare a fostei fabrici de bere Griviţa“, afirmă Onno Rombouts, Managing Director al Heineken România, fără a oferi detalii cu privire la valoarea tranzacţiei sau numele cumpărătorilor.

Potrivit datelor ZF, terenul de 2,7 ha al fostei fabrici a intrat în portofoliul unui grup de investitori printre care se află şi Ionuţ Dumitrescu, fondator al firmei de consultanţă imobiliară Eurisko, actualul CBRE România.

Anul trecut, înainte de vânzare, Primăria Capitalei a aprobat un plan urbanistic prin care autoriza construirea pe acest teren a unui hipermarket şi a unor clădiri de birouri cu cel mult 14 etaje, dar în care se prevedea că o serie de imobile istorice din cadrul fabricii, precum orzăria sau măl­ţăria, trebuie păstrate şi conservate.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre tranzacţie

- informaţii suplimentare despre prevederile din PUZ 

- activitatea Heineken in România; date despre piaţa locală a berii 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO