ZF 24

Hitachi dezvolta o telecomanda ce poate fi operata cu puterea mintii

Hitachi dezvolta o telecomanda ce poate fi operata cu puterea mintii
04.01.2010, 13:26 44

Hitachi a dezvoltat un prototip de telecomanda care va permiteutilizatorilor sa opereze dispozitivele electronice telepatic,informeaza MarketWatch.

Astfel, prin punerea unor casti, orice om va putea sa schimbecanalul TV sau sa dea drumul la aerul conditionat sau orice altaparat.

Semnalele venite de la creier sunt trimise printr-o fibra opticala o telecomanda care reactioneaza la activitatea cerebrala pentrua trimite comenzi prin infrarosu catre electronicele din casa.

Conform publicatiei, in cadrul unui experiment recent,cercetatorii Hitachi au reusit sa porneasca si sa opreasca aerulconditionat si un mic robot, utilizatorul trebuind sa se gandeascatimp de 10-20 secunde la pornirea aparatului.

Tehnologia pentru un astfel de dispozitiv exista de mult timp,dar sistemul elaborat de Hitachi cantareste in prezent un kilogram,in timp ce alte asemenea aparate sunt de dimensiunea unuifrigider.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO