Hochland: Piaţa de brânzeturi devine mai competitivă

15 apr 2014 Autor: Mădălina Panaete

Consumul de brânzeturi din România se situează încă la un nivel redus comparativ cu alte ţări europene, fiind în medie de doar 5 kilograme per capita (inclusiv vânzările din pieţe şi din producţie proprie), însă datorită concentrării pieţei şi creşterii comerţului modern se măreşte competitivitatea pe piaţă, ceea ce impulsionează consumul.

„Observăm că în 2013 s-a menţinut tendinţa de concen­tra­re a industriei, mulţi producători încetându-şi activitatea, şi de creştere a ponderii comerţului modern în detrimentul celui tra­diţional. De asemenea, mărcile importante din piaţă sunt mai active din punctul de vedere al comunicării. În concluzie, piaţa devine mai competitivă, iar acest lucru va impulsiona con­sumul de brânzeturi pe termen mediu“, au declarat repre­zentanţii Hochland, liderul pieţei de brânzeturi, cu afaceri de 44 mil. euro în 2012 (ultimele date disponibile).

Nemţii de la Hochland, cu o prezenţă de 20 de ani pe piaţa locală, sunt cei mai mari jucători de pe piaţa brânzeturilor, o categorie unde concurează cu producători pre­cum Albalact, companie cu capital majoritar românesc, Co­valact, producător deţinut de fondul american de investiţii SigmaBleyzer, sau cu olandezii de la FrieslandCampina, com­panie care are în portofoliu brandul Napolact. Potrivit cal­cu­le­lor ZF pe baza informaţiilor furnizate de Hochland, consu­mul total de brânzeturi din România se ridică la circa 100.000 de tone anual.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.04.2014

 
Cuvinte cheie:
piata
, consum
, crestere
, romania
, comert
, productie
, reducere
, competitivitate
, europene
, vanzari
, producator
, afaceri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide