ZF 24

Horaţiu Flo­res­cu, chairman Knight Frank: Se observă o aglomerare a preînchirierilor de birouri în Flo­reas­ca-Barbu Văcărescu, Dimitrie Pom­pe­iu şi zo­na de centru-vest

Horaţiu Flo­res­cu, chairman Knight Frank: Se observă...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.07.2017, 12:00 134

Procentul de preînchiriere al spaţiilor de birouri variază foarte mult, dar se observă o aglomerare a preînchirierilor în huburi­le create de centrele de operaţiuni - Flo­reas­ca-Barbu Văcărescu, Dimitrie Pom­pe­iu şi zo­na de centru-vest, explică Horaţiu Flo­res­cu, chairman & CEO al Knight Frank România.

„Procentul de preînchiriere depinde foarte mult de locaţie, de tipul proiectului, pe­rioa­da din an, starea economiei. Observăm că exis­tă o aglomerare a preînchirierilor în huburi­le create de centrele de operaţiuni - Flo­reas­ca-Barbu Văcărescu, Dimitrie Pom­pe­iu şi zo­na de centru-vest“, spune Horaţiu Florescu.

Knight Frank România a intermediat tranzacţiile de preînchiriere în Hermes Business Campus III, unde Genpact a ocupat 75% din clădire, în Floreasca Park, unde Oracle a luat aproape 70% din proiect, în Oregon Park A (în care unicul chiriaş este Oracle) şi în The Bridge, unde a asistat preluarea a 35% din proiect de către BCR.

Stocul modern de birouri din Bucureşti a depăşit 2,5 milioane de metri pătraţi, iar consultanţii spun că următorul pas este depăşirea bornei de 3 milioane de metri pătraţi, ceea ce va apropia Bucureştiul de alte capitale europene, unde există deja peste 3 milioane de metri pătraţi operaţionali de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO