Iarna blândă a „topit“ 18% din vânzările de gaze ale Petrom în T1

24 apr 2014 Autor: Radu Bostan

Vânzările de gaze naturale ale OMV Petrom (SNP) au scăzut cu 18% în primul trimestru al anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul în care vremea relativ caldă din primele luni s-a tradus în cerere mai mică de hidrocarburi din partea termocentralelor.

Pentru tot anul 2014, compania şi-a bugetat o scădere a vânzărilor de gaze de aproape 6% faţă de anul trecut. Acţiunile SNP se tranzacţionau, ieri după-amiază, pe bursa de la Bucureşti, în scădere cu 0,55%, în timp ce titlurile OMV înregistrau un avans de 0,58% pe bursa din Viena.

Scăderea cererii pentru gazele Petrom din primul trimestru vine în contextul în care oricum consumul naţional de gaze s-a redus anul trecut până la un nivel inferior anului de criză 2009. În plus, estimările Transgaz arată că în primul trimestru consumul total s-a redus cu 8,8% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2013.

WikiZF: Profilul companiei OMV Petrom

„Vânzările de gaze şi electricitate continuă să fie sub­stanţial afectate de condiţiile dificile de piaţă“, arată un raport preliminar al grupului austriac OMV, acţionarul majoritar al Petrom.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- volumul de gaze naturale vândut de Petrom în primul trimestru;  evoluţia cererii de gaze a României; consumul naţional în 2013 

- vânzările de electricitate ale Petrom; ponderea în piaţă 

- producţia de petrol şi gaze a Petrom; situaţia la nivel de grup 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.04.2014

 
Cuvinte cheie:
iarna
, gaze naturale
, energie
, Petrom
, omv petrom
, tranzactionare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide