ZF 24

IDC: Numarul PC-urilor vandute in T2 a crescut cu aproape 30%

14.10.2008, 11:43 49

In trimestrul II, numarul de PC-uri comercializate pe piata locala a crescut cu 29,3%, fata de aceeasi perioada a anului anterior, conform unei analize a companiei de cercetare International Data Corporation (IDC). Conform aceleiasi analize, din punct de vedere valoric, vanzarile au crescut cu 23,3%.

Daca pe piata consumatorilor casnici vanzarile vor creste si ca rezultat al aparitiei unor modele low entry, sectorul de afaceri va inregistra de asemenea cresteri, "sprijinindu-se pe ritmul inalt al cresterii economice, pe investitiile programate in educatie si alte sectoare guvernamentale, precum si pe cresterea organica a intreprinderilor mici si mijlocii", a afirmat, în comunicat, Diana Preda, analist in cadrul IDC Romania.

Serverele au fost categoria de PC-uri care a consemnat cea mai rapida crestere. Comparativ cu perioada similara a anului anterior, volumul vanzarilor a fost mai mare cu 49,7%.

Piata notebook-urilor a sporit in acelasi interval cu 49% ca volum, ajungand sa reprezinte 37,9% din totalul pietei de PC-uri, iar numarul desktop-urilor comercializate in Romania a avansat cu 18,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO