ZF 24

IMM-urile pot angaja între 3 şi 15 tineri, cu salarii de până la 1.300 de lei net/lună, plătite din fonduri europene

IMM-urile pot angaja între 3 şi 15 tineri, cu salarii...

Autor: Adelina Mihai

22.04.2014, 00:05 2817
Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a pus în dezbatere la finalul săptămânii trecute un proiect prin care firmele mici şi mijlocii pot beneficia de subvenţii din finanţări europene pentru plata salariilor, în cazul în care angajează elevi, studenţi sau absolvenţi din promoţiile 2014.
 
Astfel, printr-o schemă de minimis (ajutor financiar cu o valoare redusă) din cadrul POS DRU, programul cu finanţare europeană adresat dez­voltării re­sur­­selor umane ges­tio­nat de MFE, se va sub­ven­ţiona plata sa­la­riilor ti­nerilor pen­tru o perioadă cuprin­să între 6 şi 12 luni.
 
„Angajatorii care vor beneficia de aces­te subvenţii vor fi obli­­gaţi să menţină pos­­tu­rile nou-create o pe­rioa­dă de timp cel pu­ţin egală cu cea pentru care au în­ca­sat sub­ven­ţia. Fir­me­le vor fi obli­gate să men­­ţină pos­tul nou-în­­fiinţat, şi nu persoana angajată ini­ţial”, a spus Eugen Teodo­rovici, mi­nis­trul fondurilor europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO