ZF 24

În Republica Moldova maşinile Porsche se vând ca BMW-urile în România: cel mai nou model, 911 Turbo S, are un client peste Prut. La Bucureşti, doar discuţii

În Republica Moldova maşinile Porsche se vând ca...

Autor: Bogdan Alecu

25.09.2013, 18:51 1125

Porsche Center din Rep. Moldova a înregistrat deja prima comandă pentru noul 911 Turbo S, care costă peste 200.000 de euro, în timp ce în România sunt în acest moment doar „discuţii” pentru maşina ce poate rula cu aproape 320 km/h şi care accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,1 secunde. Turbo S este acum cel mai rapid şi mai scump model din gama 911.

„Avem deja un client pentru 911 Turbo S şi vom mai aduce dacă vor mai fi comenzi. Acum provocarea este dacă vom reuşi să vindem un 918 Spyder. Trebuie să reuşim pentru că avem probabil cel mai mic preţ din lume pentru el cu toate taxele incluse. În ceea ce priveşte celelalte modele Porsche, cel mai bine se vinde Cayenne având în vedere starea drumurilor”, a spus un reprezentant al Centrului Porsche din Rep. Moldova.

Peste Prut preţul pentru un 918 Spyder este 664.000 de euro cu taxele incluse, în timp ce în Germania maşina costă 768.000 de euro, preţ la care va veni cel mai probabil şi în România. 918 Spyder este unul dintre cele mai rapide automobile disponibile în acest moment, dar şi unul dintre cele mai economice, având în vedere tehnologia hibridă de care dispune.

Marca Porsche ocupă locul 14 în topul celor mai bine vândute branduri auto în Republica Moldova în prima jumătate a acestui an, cu 49 de maşini vândute şi echivalentul a 2,2% cotă de piaţă. Spre comparaţie, în acelaşi interval de timp în România s-au vândut 57, volum ce îi asigură poziţia 28 în top cele mai bine vândute branduri şi o cotă de piaţă de 0,2%. Dacă brandul german ar avea în România cota de piaţă care o are în Rep. Moldova, ar vinde anual 1.300 de maşini, volum similar cu al unor branduri precum Nissan sau BMW.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO