ZF 24

Înapoi la afaceri: Berceanu caută la bănci 10 mil. euro pentru hotelul Jiul din Craiova pe care vrea să-l renoveze

Radu Berceanu

Radu Berceanu

Autor: Mirabela Tiron

16.10.2013, 21:34 2801

Radu Berceanu (PDL), care s-a retras anul trecut din prima linie a politicii după ce timp de aproape 20 de ani a ocupat poziţii importante, inclusiv pe cea de ministru al transporturilor, se concentrează pe afacerile personale şi discută cu mai multe bănci o finanţare de 10 mil. euro pentru reconstrucţia hotelului de trei stele Jiul din Craiova, cel mai mare hotel din acest oraş, pe care îl controlează şi care a fost închis aproape un an.

„Hotelul are 200 de chei (camere şi apartamente - n. red.), însă are camere mici fiindcă în anii

‘68-’75 aşa se construia. Rămăsese foarte mult în urmă, la standarde vechi. L-am închis în decembrie anul trecut pentru că hotelul nu mai producea, altfel îl mai ţineam“, spune Berceanu. Craiova începe să devină un centru important de afaceri de când cu venirea unor jucători importanţi precum americanii de la Ford, piaţa hotelieră nefiind însă dezvoltată la potenţial maxim.

El precizează că familia Berceanu deţine în jur de 87% din acţiunile hotelului, acţiuni cumpărate în urma privatizării prin metoda MEBO după Revoluţie.

La Registrul Comerţului, compania Jiul SA Craiova, care deţine hotelul, apare cu acţionari de tip listă, fără niciun nume. În declaraţiile de avere ale lui Radu Berceanu din perioada 2010-2013 nu figurează vreo participaţie la hotelul Jiul, apare doar un împrumut de 200.000 de euro către Pompiliu Selea, care, potrivit presei locale, ar fi deţinut acţiuni la hotelul din Craiova.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO