ZF 24

Inca o frauda gigant in America: miliardarul texan Allan Stanford a subtilizat certificate de depozit de 8 miliarde de dolari

18.02.2009, 12:41 65

Miliardarul texan Allen Stanford a fost acuzat de autoritatile de reglementare a pietei financiare americane ca ar fi fraudat clientii sai prin intermediul unei banci detinuta de Antigua, informeaza Financial Times.

Securities and Exchange Commission (SEC) a acuzat Stanford International Bank (SIB), cu sediul in Antigua, impreuna cu o alta companie a lui Allen Stanford, de faptul ca a vandut "certificate de depozit" in valoare de 8 miliarde dolari", promitand "dobanzi mari improbabile si fara sustinere".

Institutia de reglementare a acuzat SIB ca a declarat in mod fals ca depozitele clientilor sai sunt in siguranta si ca banca a reinvestit fondurile acestora mai ales in instrumente financiare "lichide". De asemenea, SEC a mentionat ca banca si-a mintit clientii ca nu are expuneri "directe" sau "indirecte" la frauda lui Bernard Madoff.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO