ZF 24

Inca o Toyota Prius iesita de sub control. Masinile japoneze inregistreaza vanzari tot mai mici pe piata americana

10.03.2010, 19:58 31

Oficialitatile americane au anuntat miercuri ca inca o masinaToyota Prius, fabricata in 2005, a iesit de sub controlulsoferului, politia din Westchester County, statul New York,declarand ca o femeie a iesit de pe banda de rulare si a intratintr-un perete de piatra, informeaza Reuters.

Femeia care se afla la volan, in varsta de 56 de ani, a suferitrani usoare in urma accidentului.

"Toyota si-a exprimat intentia de a prelua vehiculul", adeclarat seful politiei din orasul Harrison-New York, AnthonyMarraccini.

Acesta este al doilea incident in care scaparea de sub control aacceleratiei unui Prius a atras atentia mass media.

Conform oficialilor, femeia a carei identitate nu a fost facutapublica, conducea pe o sosea in curba in momentul in care masina aaccelerat mai mult decat normal. Incidentul a aparut dupa ce masinaa fost dusa la o reprezentanta Toyota pentru reparatii legate depedala de acceleratie.

Rechemarile in fabrica ale Toyota au lovit puternic in vanzarileproducatorului auto japonez, in luna februarie inregistrandu-se oscadere a unitatilor vandute, in conditiile in care ceilaltiproducatori au avut vanzari in crestere.

Astfel, conform datelor Motor Intelligence, in luna februarienumarul masini Toyota Corolla si Toyota Camry au inregistrat ascazut la o rata anuala de 6,1% si respectiv 19,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO