ZF 24

Încă o tranzacţie în retail: Grupul german Metro a vândut cele patru hipermarketuri Real pe care le mai deţinea în România

Încă o tranzacţie în retail: Grupul german Metro a...

Autor: Cristina Roşca

22.01.2017, 16:53 3706

Grupul german Metro a vândut cele patru hipermarketuri Real pe care le mai deţinea în România către un grup internaţional de profesionişti în retail , reprezentat de executivii Dusan Wilms şi Gerardo Monzillo, potrivit surselor ZF.

Vânzarea a inclus atât magazinele efective cât şi terenurile pe care sunt acestea ridicate.

Cele patru magazine Real din Constanţa, Suceava, Oradea şi Arad sunt cele pe care grupul german Metro le mai avea după ce a vândut celelalte 20 de hipermarketuri către francezii de la Auchan. Această mutare a făcut parte dintr-o tranzatie internaţională care a implicat operaţiunile din mai multe ţări.

Oficialii grupului german Metro au afirmat anterior că vor să vândă cele patru magazine pe care le mai au în România, însă nu aveau presiunea timpului. Ei aşteptau ocazia potrivită pentru vânzare. Tranzacţia cu Auchan s-a semnat acum circa patru ani.

Cele patru magazine, ce măsoară fiecare circa 7.500 mp, au avut anul trecut vânzări de circa 50 mil. euro. După această vânzare Metro va păstra în România businessul Metro Cash & Carry ce are 30 de magazine şi afaceri de circa 1 mld. euro.

Dusan Wilms este un executiv român cu vastă experienţă în comerţul local, el conducând de altfel de-a lungul timpului şi operaţiunile Metro Cash & Carry şi Real pe parcursul mai multor mandate. Gerardo Monzillo este la rândul sau un executiv cu vastă experienţă în comerţ, chiar şi pe piaţă locală.

Compania Terazone este entitatea juridică prin care au fost preluate operaţiunile locale ale Real.

  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO