ZF 24

Incendiu de pădure în Munţii Apuseni; zeci de pompieri şi pădurari se luptă de două zile cu focul

Incendiu de pădure în Munţii Apuseni; zeci de pompieri...

Autor: Dragos Suciu, Mediafax

22.10.2017, 11:08 132

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, colonelul Cornel Oprişa, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pentru stingerea focului de pădure din Munţii Apuseni, intervin, duminică, 33 de pompieri, dar şi zeci de pompieri de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) şi pădurari.

”Au fost câteva focare izolate. Zona e greu accesibilă, cu pietriş. Din loc în loc mai sunt suprafeţe care fumegă sau ard. Au apărut vineri noaptea, sâmbătă au fost pe două zone. Pe o zonă nu mai sunt probleme şi pe a doua zonă au fost focare mici. Se lucrează la stingerea acestor focare şi pentru a se elimina propagarea. S-a înteţit vântul şi am decis să întărim forţele”, a spus Cornel Oprişa.

Pompierii nu pot ajunge cu autospeciale şi intervin cu mijloacele de primă intervenţie din dotare şi lopeţi, apa fiind transportată de unii în spate.

De asemenea, dacă vineri şi sâmbătă au intervenit doar pompieri din Apuseni, duminică au fost chemaţi şi forţe din Aiud, în condiţiile în care flăcările au cuprins zece hectare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO