ZF 24

Indeco Soft Baia Mare primeşte 50.000 de la UE pentru un proiect cu Agenţia Spaţială Europeană

Indeco Soft Baia Mare primeşte 50.000 de la UE pentru un...

Autor: Ioana Nita

29.05.2017, 13:56 253

Compania Indeco Soft din Baia Mare, spe­cializată în dezvoltare software pentru administraţia publică, a primit o finanţare de 50.000 euro de la UE pentru proiectul Greentop, care presupune dezvoltarea unui sistem care va procesa datele colectate de Agenţia Spaţială Europeană.

Valoarea totală a proiectului este de circa 70.000 euro, din care 50.000 de euro vor fi acoperiţi din finanţarea obţinută de la Uniunea Europeană în prima etapă de anul acesta a programului Horizon 2020 dedicat IMM-urilor.

Datele procesate astfel urmează să fie utilizate pentru aplicaţii în domeniul silviculturii, amenajării teritoriale sau agriculturii de precizie.

„Este prima dată când solicităm finanţare pentru acest proiect.  Am aplicat şi suntem în etapa de semnare a grant-urilor pentru un proiect finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate, axa 2.2.1, în cadrul căruia dorim să extindem una dintre soluţiile de top ale companiei, respectiv aplicaţia de gestiune a Asistenţei Sociale cu noi funcţionalităţi, în principal dedicate stimulării procesului de îmbătrânire activă.  De asemenea, în cadrul unui consorţiu am fost selectaţi şi suntem în etapa de semnare a contractului de finanţare pentru un proiect ce urmăreşte să furnizeze o platformă de interconectare a sistemelor naţionale (e.g. ghiseul.ro) cu sisteme Europene, în cadrul axei de finanţare CEF Telecom a Comisiei Europene“, a explicat  Sorin Pop, project manager în cadrul Indeco Soft.

Indeco Soft avea la sfârşitul anului trecut 123 angajaţi, iar anul acesta compania estimează că va mai angaja încă 10 persoane. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO