ZF 24

Industria auto americana, in nevoie disperata de lichiditati. Trezoreria refuza cererea General Motors

31.10.2008, 12:38 15

Sase guvernatori ai SUA si un grup de executivi din sectorul auto au cerut administratiei Bush ajutorul pentru a salva sectorul auto de criza in care se afla, informeaza Reuters.

Cu toate acestea, guvernul american nu pare interesat sa ajute cu infuzii directe de capital fuziunea dintre General Motors si Chrysler, anuntand ca va cheltui 25 de miliarde de dolari pentru a imprumuta cu dobanda scazuta companiile care doresc sa isi reinnoiasca utilajele de productie.

Intre timp, producatorii de componente auto sunt ingrijorati ca o fuziune intre General Motors si Chrysler ar putea duce la eliminarea din productie a unor autovehicule pentru care acestia produc componentele. De asemenea, un consultant din industria auto, citat de Reuters, o fuziune ar putea duce la concedierea a pana la 40.000 de angajati ai Chrysler si oprirea productiei pentru 16 din cele 26 de modele de autovehicule.

GM a facut lobby pentru un ajutor guvernamental de 10 miliarde dolari pentru a putea prelua producatorul auto Chrysler de la fondul de investitii Cerberus si a face astfel fata caderii de 13% a pietei auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO