ZF 24

INS: Producţia agricolă a crescut anul trecut cu 2,5%, în valoare

INS: Producţia agricolă a crescut anul trecut cu 2,5%,...

Autor: Anca Olteanu

25.07.2017, 09:50 132

Ponderea producţiei vegetale în total ramură a fost de 65,1%, ponderea producţiei animale de 33,6%, iar serviciile agricole au avut o pondere de 1,3%. Structura valorii producţiei anului 2016 nu a prezentat modificări semnificative în comparaţie cu anul precedent, precizează Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ponderea valorii culturilor de plante uleioase şi de cartofi a crescut cu 1,9 puncte procentuale, respectiv cu 0,8 puncte procentuale. Ponderea valorii culturilor de legume (inclusiv pepeni) şi de plante de nutreţ a scăzut cu 1,8 puncte procentuale, respectiv cu 0,9 puncte procentuale. Structura valorii producţiei vegetale, pe principalele grupe de culturi, nu a prezentat modificări semnificative în anul 2016 faţă de anul precedent, menţionează sursa citată.

La produsele obţinute din prelucrarea laptelui în ferma zootehnică şi la bovine ponderea a crescut cu 0,6 puncte procentuale, respectiv 0,4 puncte procentuale. La păsări ponderea a scăzut cu 0,4 puncte procentuale. Structura valorii producţiei animale la principalele specii şi grupe de produse este similară în anul 2016 comparativ cu 2015, cu mici variaţii, potrivit INS.

Producţia ramurii agricole este determinată conform metodologiei Eurostat privind „Conturile Economice pentru Agricultură” şi cuprinde: valoarea tuturor producţiilor de produse agricole (inclusiv valoarea producţiei de vin obţinută în unităţile agricole care nu dispun de instalaţii industriale de vinificaţie) şi valoarea serviciilor agricole efectuate de unităţile specializate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO