ZF 24

Interes ridicat pentru autostrada Craiova-Piteşti: români, spanioli, italieni, chinezi şi turci se luptă pentru şoseaua de 14 mil. euro/km

Interes ridicat pentru autostrada Craiova-Piteşti:...

Autor: Andreea Neferu

09.05.2013, 17:34 75

Companii străine, printre care spaniolii de la Obrascon şi OHL, chinezii de la China Communications Construction Company sau italienii de la Impregilo, dar şi firme româneşti, precum Spedition UMB, au depus oferte pentru construcţia în concesiune a autostrăzii Craiova-Piteşti, cu o lungime de 121 km şi un cost estimat la 1,7 miliarde de euro.

Spre deosebire de celelalte licitaţii de concesiuni pentru autostrada Comarnic-Braşov şi inelul de centură sud al Capitalei, în cazul cărora s-au înscris câte patru consorţii, pentru autostrada Craiova-Piteşti interesul a fost mai mare, cinci consorţii depunându-şi candidatura.

ZF a scris încă de ieri că în cursa pentru construcţia autostrăzii Craiova-Piteşti au intrat asocierile Strabag (Austria) – Vinci (Franţa) – Aktor (Grecia), respectiv China Communications Construction Company (China) – Dogus (Turcia) – Egis (Franţa).

Şi în cazul acestei autostrăzi, firmele regelui asfaltului Dorinel Umbrărescu, Spedition UMB şi Tehnostrade, au depus o ofertă. Dacă pentru celelalte două autostrăzi, Umbrărescu a participat pe cont propriu, de această dată s-a aliat cu Vectra Service, o altă companie românească, controlată de omul de afaceri braşovean Marcel Butuza.

Asocierile care au depus oferte pentru autostrada/drumul expres Craiova-Piteşti sunt:

 

1.         ASOCIEREA:

A. OBRASCON HUARTE LAIN SA  ( Spania )

B. OHL ZS SA ( Spania )

           

2.         ASOCIEREA:

A. CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LTD (China)

B. DOGUS INSAAT VE TICARET SA (Turcia)

C. EGIS PROJECTS (Franţa)

 

3.         ASOCIEREA:

A. SC SPEDITION UMB SRL (Romania)

B. SC TEHNOSTRADE SRL (Romania)

C. SC VECTRA SERVICE SRL (Romania)

 

4.         ASOCIEREA VIA SUBCARPATICA:

A. STRABAG AG (Austria)

B. STRABAG SE (Austria)

C. VINCI SA (Franţa)

D. VINCI CONSTRUCTION GRANDS PROJETS (Franţa)

E. VINCI CONSTRUCTION TERRASSAMENT (Franţa)

F. AKTOR CONCESSIONS SA ( Grecia )

G. AKTOR SA ( Grecia )

 

5.         ASOCIEREA :

A.     IMPREGILO SpA  ( Italia )

B.     SALINI SpA ( Italia )  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO